"Прості речі рятують життя": Глава МОЗ звернувся до українців

Самоізоляція – це нова життєва філософія багатьох людей по всьому світу.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав українців до максимальної самоізоляції на період карантину в Україні через загрозу коронавірусу. З таким зверненням він виступив в середу, 18 березня, підкресливши, що "ситуація вкрай серйозна, не ставте під загрозу своє здоров'я і здоров'я ваших близьких", передають Патріоти України.

"Влада ввела карантин. Обмежено режим роботи транспорту, закриті кафе, бари, ресторани. На жаль, багато хто сприймає ці заходи легковажно і нехтує встановленими протиепідемічними правилами і способами індивідуального захисту. Запишіть: карантин – це не канікули або відпустку. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів.

Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція – це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів і знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя!" – сказав Ємець.

Він підкреслив, що влада робить "дуже правильні кроки" і в разі необхідності буде введений ще більш жорсткий режим "навіть якщо комусь це не подобається". "Під загрозою невидимого ворога всі державні органи синхронізовано працюють в посиленому режимі. Наш борг – захистити український народ. Друзі, піклуйтеся один про одного", – додав міністр.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...