Простіше, ніж вам здається: Незвичний та ефективний спосіб підняти самооцінку від вчених

​Існує чимало способів підняти свою самооцінку. Адже вважають, що життєвий успіх багато в чому залежить саме від неї.

Підвищити самооцінку досить нескладно. Ілюстрація: соцмережі.

Вчені з Університету штату Флорида говорять, що для того аби підняти собі самооцінку, треба перестати часто дивитися на себе в дзеркало, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Для експерименту вони запросили дівчат, які були недостатньо впевненні в собі й турбувалися щодо своєї зовнішності. Вчені дали їм інструкції, які передбачали звичку рідше дивитися на себе в дзеркало. Також в експерименті брала участь контрольна група, яка не отримала подібних вказівок.

Дослідники провели тести після двох тижнів експерименту і вияснили, що дівчата, які рідше дивилися в дзеркало, аби перевірити як вони виглядають, відчували себе впевненішими у порівнянні з учасницями контрольної групи. Результати свідчать про те, що самооцінку можна коректувати, змінюючи поведінку.

Люди з заниженою самооцінкою применшують свою значущість і здібності. Власні досягнення вони пояснюють волею випадку, допомогою іншої людини, удачею, і лише в останню чергу – своїми зусиллями. На компліменти на свою адресу такі люди реагують недовірою або навіть агресивним неприйняттям.

Людина з низькою самооцінкою завжди сумнівається в собі, тому також має проблеми із самореалізацією. Обирає хибні цілі, значно нижче її реальних можливостей. Розчарування і погані думки можуть зрештою призвести до великих проблем, таких як депресія. Ось чому так важливо з’ясувати причини проблем з самооцінкою.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...