Просто "денег нет"? В Україні студентам почали затримувати стипендії

Студентам українських вишів затримали стипендії за лютий 2020 року, тому що ще не затверджені десятки паспортів бюджетних програм, серед яких - паспорт з виплат стипендій. Як повідомили в Міністерстві освіти, затримки відбулися тільки в університетах, де виплата стипендії здійснюється після 17-го числа кожного місяця, передають Патріоти України.

Так, виплати затримали в Прикарпатському національному університеті імені Стефаника, Чернівецькому національному університеті імені Федьковича та інших.

"МОН та Мінфін роблять все можливе, щоб паспорт бюджетної програми був затверджений уже найближчим часом. Для того, щоб обов’язкові виплати здійснювалися безперервно, закон вимагає затверджувати паспорт бюджетної програми до 17 лютого", – пояснили у відомстві. За прогнозами МОН, студенти отримають стипендії за лютий на місяць пізніше.

Винищувач супербактерій: Вчені заявили про створення антибіотика, який може здійснити прорив у медицині

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:47

Вчені відкрили новий клас антибіотиків з потужною активністю проти особливо стійких бактерій. Медикамент також продемонстрував ефективність лікування інфекції кровотоку у мишей, передають Патріоти України. Антибіотик розробили медики з Уппсальського ун...

Запрацює 18 травня? У Міноборони пояснили, як користуватись електронним кабінетом військовозобов'язаного

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:44

У зв'язку з набранням чинності нового закону щодо мобілізації в Україні, у мережі з'явиться електронний кабінет військовозобов’язаного. Він запрацює з 18 травня. Доступ до нього серед іншого обіцяють і через мобільний застосунок, передають Патріоти Укр...