Просто гроші закатали в асфальт? У Кабміні пояснили, чому в Україні не буде масового тестування на COVID-19

Україна не готова протестувати на коронавірус усі 40 мільйонів своїх громадян. Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов, передають Патріоти України.

За його словами, таке тестування потребує залучення дуже великих ресурсів, як фінансових, так і людських. "На жаль, це не тести на вагітність, це складний процес, і статистика складніша. Тому прем'єр (Денис Шмигаль, – ред.) і скомунікував, що ми мільярд гривень додатково виділили на закупівлю експрес-тестів. Це, за різними оцінками, буде приблизно до трьох мільйонів тестів на антиген, які коштуватимуть десь 380 гривень, може, трошки менше. І передбачається масове тестування в червоних зонах за допомогою цих тестів", – сказав він.

Україна значно більша країна, ніж Словаччина, підкреслив Немчінов. "І треба розуміти мультиплікатор витрачених зусиль на ці заходи. Це хороші заходи... італійці це робили, але вони це робили в окремих містечках. Але ніхто не тестував всі 60 мільйонів італійців", – наголосив міністр.

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...