Просто ми ними не користуємося: Учені знайшли в сучасних людей органи древніх істот

Ці елементи зникли ще в наших предків, які жили сотні мільйонів років тому.

Атавістичні м'язи. Ілюстрація: соцмережі.

Атавістичні м'язи, які є в кінцівках багатьох тварин, але відсутні у дорослих людей, з'являються й зникають у ході розвитку людського ембріона. Такого висновку дійшли еволюційні біологи Говардського університету в США, передають Патріоти України із посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Зазначається, що ці елементи зникли в наших предків, які жили сотні мільйонів років тому. Як з'ясувалося, плід на сьомому тижні вагітності має в руках і ногах по 30 м'язів, третина яких зникає або зливається один з одним через 13 тижнів.

Учені зауважують, що наявність тимчасових м'язів відображає хід еволюції предків людини з часу переходу синапсидних рептилій до ссавців 250 мільйонів років тому.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...