"Просто розважались": На Буковині троє шкуродерів тримали кішку над вогнищем

Відповідне відео поліція побачила в соцмережі та швидко знайшла людей, які його знімали.

У Чернівецькій області троє місцевих жителів жорстоко поводилися з кішкою, тримаючи її над вогнищем, передають Патріоти України.

Як розповіли у прес-службі поліції області, відповідне відео правоохоронці побачили у соцмережах. На ньому було видно, як троє невідомих тримають тварину над вогнищем та обговорюють, що хочуть спалити її.

Автора відео та його учасників було встановлено. Ними виявилися троє буковинців, один з яких - неповнолітній. Вони пояснили, що подібним чином "розважалися" та нібито не планували завдавати шкоди тварині.

"Факт події зареєстровано у системі єдиного обліку заяв та повідомлень Національної поліції України. Наразі співробітники сектору ювенальної превенції Кіцманського відділу поліції вилучили відеозапис та проводять ретельну перевірку цього інциденту. Правоохоронці провели з хлопцями та їхніми батьками роз’яснювальну бесіду щодо неприпустимості вчинення аналогічних дій відносно тварин", - йдеться у повідомленні.

Жорстоке поводження з тваринами: відповідальність за злочин

У разі доведення провини особу можуть притягнути до відповідальності:

  • адміністративної (стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка тягне за собою накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини);
  • кримінальної (стаття 299 Кримінального кодексу України відповідальність, яка передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років).

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...