Просто варвари: Російські окупанти знищили новітню лабораторію в Чорнобилі вартістю 6 млн євро

У тимчасово захопленому РФ Чорнобилі окупанти розграбували і знищили новітню центральну аналітичну лабораторію вартістю 6 мільйонів євро. Вона розташована в зоні відчуження, передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС", лабораторія є унікальним комплексом з потужними аналітичними можливостями, може надавати послуги на будь-якому етапі поводження з радіоактивними відходами, від кондиціонування до захоронення, а також на стадії досліджень і розробки технологій.

"На базі лабораторії знаходилися високоактивні проби і зразки радіонуклідів, які знаходяться в руках ворога, чим сподіваємося він зашкодить собі, а не цивілізованому світу", - зазначили в держпідприємстві.

Також відомо, що Центральна аналітична лабораторія в Чорнобилі була модернізована в рамках співпраці європейських та українських фахівців у сфері ядерної безпеки. Там було близько 100 одиниць сучасного вартісного аналітичного обладнання, аналогів якого немає в Європі. Зазначається, що лабораторія виконувала стратегічні, унікальні функції.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...