"Просив її не здаватись": Лікар, який у Кропивницькому витягнув школярку з-під криги, розповів про найтяжчі хвилини (відео)

Дитина провела добу у реанімації та стан її стабілізувався

У Кропивницькому чоловік роздягнувся та обережно підповз до дівчинки, що гинула у крижаній воді

У Кропивницькому лікар урятував школярку, яка провалилася під кригу і мало не загинула. П’ятикласниця разом із друзями після уроків ковзали по льоду. Однак, раптом на середині водойми крига провалилась і дівчинка пішла під воду, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Чоловіка, який першим кинувся рятувати дівчинку звати Костянтин Яринич. Саме завдяки цьому героєві дівчинка залишилась живою. головний лікар місцевого онкологічного центру Костянтин Яринич. Він почувається добре, бо давно пірнає в ополонку. За словами Костянтина, він навіть не все пам’ятає, бо все робив рефлекторно.

У Кропивницькому чоловік героїчно кинувся на допомогу дівчині, яка тонула у крижаній воді (фото)

"Я благав її тільки не зупинятися, бо бачив, що її сили вже покидають. Вона потрошку вже шепотіла, коли я до неї підповз. Ну, а далі її завдання було вхопити мотузку", - розповів Костянтин Яринич.

Наразі на місці події рятувальники проводять майстер-клас та вчать, як витягнути людину, що провалилась під кригу, бо на рахунку кожна секунда. Вони зазначають, що за 15 хвилин у холодній воді зупиняється серце.

"Якщо ж ви провалилися під кригу, а довкола нікого, єдиний шанс вижити – вибиратися самостійно. Головне спиратися на кригу не грудною клітиною, а лягати на спину. Викочуєтесь на кригу і повзете. Головне не панікувати, ми всі все знаємо, все вміємо", - каже рятувальник.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...