Протест кінодіячів проти "кварталівської мафії" подіяв? Кабмін звільнив Марину Кудерчук з посади голови Держкіно

Кабінет міністрів звільнив Марину Кудерчук із посади голови Державного агентства України з питань кіно. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, інформують Патріоти України.

"Звільнено Кудерчук Марину Миколаївну з посади Голови Державного агентства України з питань кіно", - йдеться у повідомленні.

Він також додав, що виконання обов’язків голови Держкіно тимчасово покладені на Юлію Шевчук.

Раніше кіноспільнота неодноразово закликала до відставки Кудерчук із посади голови Держкіно. Посадовиці закидали "руйнування системи державного регулювання галузі", "дискредитацію посади держслужбовця" та "завдання шкоди українському суспільству та іміджу України у світі".

Посаду голови Державного агентства України з питань кіно вона обійняла у січні 2020 року.

4 жовтня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно. За результатами конкурсу фінальний етап пройшла лише Юлія Сінькевич. 21 листопада стало відомо, що Сінькевич не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди в четвертому турі конкурсу. В результаті було оголошено повторний конкурс, в якому перемогла Кудерчук.

"Як страшний сон": Єдина вціліла в ДТП із 14 загиблими на Рівненщині розповіла, що бачила перед аварією

понеділок, 8 липень 2024, 21:30

На Рівненщині сталась кривава ДТП, в якій загинуло 14 осіб. Вижити вдалось лише 57-річний пасажирці автобуса., передають Патріоти України. Автотроща трапилася напередодні. На трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів зіткнулися вантажівка і маршрутка. Слід...

Бігати не припиняють: У ДПСУ назвали найпопулярніші напрямки для втечі ухилянтів

понеділок, 8 липень 2024, 20:46

Прикордонники щодня затримують порушників по всій протяжності кордону України, але найбільше – на кордоні з Молдовою та Румунією. Про це речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Не ...