Протестувальники перекрили дороги в 10 областях України

Основні вимоги учасників акцій протесту - заборонити продаж землі сільгосппризначення іноземцям і кардинально зменшити її концентрацію в одних руках - до 5 тис. га.

У вівторок, 17 грудня, в 10 областях України проходять акції проти відкриття ринку землі. Про це повідомила Всеукраїнська Аграрна Рада, передають Патріоти України.

Протестувальники вийшли на вулиці в наступних областях:
Херсонській,
Полтавській,
Харківській,
Одеській,
Кіровоградській,
Черкаській,
Житомирській,
Хмельницької,
Івано-Франківській,
Львівській,
у Києві.
Протестувальники перекривають дороги і закликають провести земельну реформу "в інтересах всіх українців, а не тільки олігархів". Основні вимоги учасників акцій протесту - заборонити продаж землі сільгосппризначення іноземцям і кардинально зменшити її концентрацію в одних руках - до 5 тис. га.

"Запропонований до прийняття у другому читанні законопроект №2178-10 дозволяє концентрувати в одних руках надвеликі масиви землі - до 210 тис. га, що вигідно тільки агрохолдингам", - заявляють організатори акції.

Джерело: Подробности

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...