Протестували проти примусової мобілізації: На Закарпатті жінки блокували трасу (відео)

На Закарпатті кілька десятків жінок заблокували трасу Київ-Чоп на знак протесту проти ТЦК та примусової мобілізації. Про це повідомляє "Закарпаття 24", передають Патріоти України.

У селах Карпати та Ракошино Мукачівського району люди перекрили дороги через масову мобілізацію в регіоні та влаштували мирні мітинги. "Всі розуміють, що йде війна, потрібна мобілізація, боремося за незалежність і за найкраще життя для наших дітей. Але такі терористичні, бандитські методи мобілізації, коли у балаклавах просто б'ють та викрадають людей з вулиць - це неприпустимо, оскільки це порушення всіх прав та свобод людини”, - розповіли організатори.

Люди наголошують, щоб повістки вручали тільки цивілізованим і законним методом. Станом на 12:30 в обох селах рух для проїзду авто відновлено. Організаторку цих заходів вже встановили правоохоронці. Тривають слідчі дії для притягнення винних до відповідальності.

"На місцях працюють поліцейські, які забезпечують публічний порядок, а також вже забезпечили частковий проїзд. За фактом перекриття дороги слідчі вноситимуть відомості до ЄРДР. Попередня правова кваліфікація - стаття 279 КК України "Блокування транспортних комунікацій", - розповіла представник поліції Ганна Дан.


Відмова від повістки та неявка до ТЦК: В Україні підняли штрафи для ухилянтів

четвер, 9 травень 2024, 10:28

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення. Який, зокрема, в кілька разів підвищує штрафи для ухилянтів. Таким чином, сьогодні відповідний законопроект парламентарі ух...

На грані: Україні знову загрожують блекаути - коли повідомлять нові графіки відключень

четвер, 9 травень 2024, 9:59

В Україні знову можуть запровадити графіки відключення світла, адже після терористичних ударів ворога в ніч проти 8 травня уражені ключові об’єкти української енергетики. Про те, до чого готуватися українцям, коли і хто повідомить про нові графіки відк...