Протести індіанців справили враження: Легендарний Jeep готовий відмовитися від назви Cherokee

CEO групи компаній Stellantis, компанії, яка володіє Jeep, Карлос Таварес заявив, що компанія готова відмовитися від використання слова Cherokee у декількох моделях автомобілів після критики з боку племені індіанців черокі, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Wall Street Journal.

За його словами, зараз компанія обговорює проблему з народом черокі.

"Ми готові піти на будь-який крок, ми готові вирішити цю проблему з відповідними людьми і без посередників. Поки я не знаю, криється в цьому серйозна проблема. Але якщо вона існує, то, зрозуміло, ми її вирішимо", - сказав Таварес.

Два автомобілі Jeep використовують назву Cherokee та Grand Cherokee.

Водночас представник племені черокі заявив, що вони ведуть з керівництвом Stellantis "відкритий діалог і налаштовані на подальші обговорення".

Раніше головний вождь індіанського народу черокі Чак Хоскін-молодший зажадав від компанії Jeep припинити використовувати назву його нації як марки авто.

Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

вівторок, 16 квітень 2024, 9:23

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України. Як йдеться в ріше...

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...