Протікає дах і каналізація: У мережі показали обурливі умови, в яких живуть морпіхи на кордоні з Кримом (фото, відео)

У селищі Цукур на Херсонщині депутати не віддають закинутий дитячий табір "Білі крила" в оренду Міністерству оборони, щоб там облаштувати базу для морпіхів. Про це пише theБабель, передають Патріоти України.

Весь цей час морські піхотинці живуть практично просто неба. У 2018 році у цей район з Бердянська перевели 140-й окремий розвідувальний батальйон морської піхоти. Відтоді комбат Володимир Семків намагається домогтися рішення Херсонської облради, щоб забрати на баланс Міноборони табір і зробити в ньому ремонт.

Однак чиновники заявляють, що "Білі крила" перебувають у курортній зоні, а Скадовськ є "курортом державного значення". Тому, на його думку, недоречно створювати "військову базу" поблизу дитячих установ.

Під час повторного голосування депутати ухвалили рішення підписати з Міністерством оборони договір оренди на 2 роки і 10 місяців. За словами Семківа, цього часу не вистачить навіть на те, щоб закінчити ремонт. Після рішення про оренду табір потрібно передати на баланс МОУ, щоб у ньому можна було зробити капітальний ремонт.

В цей час морпіхи живуть у жахливих умовах і охороняють територію від злодіїв. Кімнати у "Білих крилах" занедбані, у трьох із чотирьох корпусів протікає дах, каналізація не працює. Морпіхи змогли навести лад тільки у тому корпусі, де не протікає дах.

Джерела у Міноборони вважають, що облрада не хоче віддавати табір, оскільки через нього зручно виводити гроші – на папері їх виділили на ремонт, а насправді будівлі стоять закинуті.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...