"Процедуру проводила шарлатанка": Шокуючі подробиці загибелі молодої жінки в косметологічному салоні в Харкові

У Харкові молода жінка померла у косметологічному салоні під час процедури з корекції фігури — як з’ясувалося, процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга. Про це повідомили начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, поліція Харківської області та Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

За словами Болвінова, хазяйка косметологічного салону, яка проводила процедуру, називала себе хірургом, а на дверях кабінету, де проводила маніпуляції, була табличка «Операційна». Під час процедури пацієнтці почало ставати все гірше, вона кілька разів скаржилась працівникам клініки, після чого їй вводили нові дози лідокаїну.

Болвінов розповів, що весь процес зафіксовано на відео, де видно, що «пацієнтка спочатку вигинається від болю, потім дико кричить, б'ється в конвульсіях», після чого помирає. Спроби персоналу її реанімувати були безуспішними. «Майже в п’ятнадцять разів — перевищення дози лідокаїну, судмедексперти були шоковані такими аналізами. На тілі жертви виявили 59 слідів від ін'єкцій», — наголосив начальник слідчого управління харківської поліції.

За його словами, майже відразу вдалося встановити, що «процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга». 33-річна жінка за фахом є провізором-косметологом, також вона навчалася на лікаря в ХНУ ім. Каразіна, але була лише інтерном.

«Жодного права проводити такі маніпуляції з клієнтами у неї не було. Ліполіз, як і знеболювальні ін'єкції, вона взялася робити без ліцензії. Експерти підтвердили — на таке має право лише хірург або ж анестезіолог. Під час обшуку в клініці не вдалося знайти і жодних медичних документів — тільки так звані інформаційні згоди від клієнток на бланках клініки», — повідомив Болвінов.

Косметологині повідомили про підозру у ненавмисному вбивстві, їй загрожує п'ять років позбавлення волі (Фото: Поліція Харківської області via Telegram)

За його словами, жінка спочатку заперечувала, що проводила процедуру, потім спробувала перекласти провину на медсестру і зрештою взагалі відмовилась говорити. Слідчі з’ясували, що ліполіз в зоні живота вона робила вперше, але до цього проводила подібні маніпуляції без ліцензії. Жінка, якій вона робила корекцію стегон, залишилась жива, але отримала подвійну дозу лідокаїну і розповіла слідчим, що їй довелось відновлювати своє здоров’я після процедури.

Косметологині, яка видавала себе за хірурга, повідомили про підозру у вбивстві через необережність та після листа правоохоронців до Міністерства охорони здоров’я заборонили проводити навіть найпростіші косметичні процедури. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

У загиблої залишився маленький син.

Згідно з повідомленням у Telegram-каналі полції Харківської області, клієнтка косметологині померла ще 16 березня під час проведення лазерного ліполізу, який проводиться із застосуванням місцевої анестезії та належить до категорії процедур з хірургічним втручанням.

«Косметолог не визначила масу тіла та не зробила розрахунку дози анестетика. Без жодних спеціальних лабораторних досліджень та проведення алергопроб почала проводити процедуру. Підозрювана зробила жінці в короткий проміжок часу близько 20 ін'єкцій, чим перевищила рекомендовану концентрацію препарату у розчині щонайменше в 15 разів», — заявили в поліції.

Жінка померла по дорозі до лікарні.

У прокуратурі також повідомили, що косметологиня не звернула уваги на скарги клієнтки на погіршення стану та продовжила введення анестетика, після чого вийшла з кабінету на 10−15 хвилин.

Тим часом жінка почала задихатись, також у неї почались галюцинації та судоми. Протиалергічні препарати їй почали вводити лише коли вона втратила свідомість і лише згодом викликали швидку.

Згідно з висновком судмедекспертизи, причиною смерті жінки стало гостре отруєння препаратом-анестетиком.

"Моїх сиріток на війну забирають!": На Буковині митрополит Московської церкви поскандалив із ТЦК

субота, 5 жовтень 2024, 21:04

У соцмережах поширили відео, на яких священнослужитель Московської церкви з Буковини заявив про протиправні дії військовослужбовців, передають Патріоти України. Чоловік на відео каже, що він – Михайло Жар (митрополит Лонгин – настоятель Банченського чо...

Відома українська акторка заявила, що в Ужгородському ТЦК побили її батька, там відповіли

субота, 5 жовтень 2024, 20:22

Після поранення та тривалого лікування воїн прийшов до ТЦК та СП, щоб отримати бодай якусь роботу. Про це розповіла донька українського захисника, акторка Юлія Буйновська, передають Патріоти України. Батько Юлії – доброволець, ветеран війни, який отрим...