Процес пішов: В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу (фото)

У середу, 24 лютого, в Україні розпочалася масова вакцинація від коронавірусу - перше щеплення препаратом CoviShield зробили лікарю-реаніматологу Черкаської обласної лікарні, яка є опорною по COVID-19, Євгену Горенку. Про це повідомляє видання "Лівий беріг", передають Патріоти України.

Перед щепленням Горенку виміряли температуру та провели інструктаж, він розповів, що почувається нормально, але трохи хвилюється через історичність моменту.

"Якщо в загальному – вакцинація являється маркером цивілізованого суспільства. Чи потрібні набої на фронті? Чи потрібна амуніція? Так само в медицині. Краще бути попередженим, чим потім лікувати ускладнення хвороби", - зазначив він.

Другою вакцину отримала старша сестра реанімаційного відділення лікарні Нонна Хачатрян. Саму процедуру щеплення виконувала лікарка мобільної бригади Людмила Доценко. Після уколу за пацієнтами обов'язковий нагляд лікаря протягом 30 хвилин, щоб убезпечитися від можливої реакції.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...