Проти вірян ПЦУ: На Київщині священик УПЦ МП виставив біля церкви охорону

Люди кажуть, що храм охороняють люди у бронежилетах.

На Київщині священик церкви Московського патріархату довів до розпачу родину українського кіборга. Він відмовився служити панахиду за загиблим воїном, а матір бійця вигнав з церкви. Крім того, назвав Дениса Поповича, який загинув біля Донецького аеропорту, братовбивцею. Віднедавна ще й виставив охорону біля церкви, аби туди не могли потрапити селяни, які підтримують приєднання сільського храму до Православної Церкви України. Чому немає на панотця управи, передають Патріоти України.

Син пані Надії загинув у 2015 році на околиці Донецького аеропорту. Коли на бліндаж побратимів сунула ворожа техніка, то підбити її Денису Поповичу вдалося, а от відійти у безпечне місце - ні. Пам'ять про сина пані Надії, каже, паплюжить священник. Йдеться про отця Миколу, який кілька років служить у храмі села Морозівка. Священик слова матері кіборга категорично заперечує.
Селяни кажуть, що конфлікт із ним почався ще тоді, коли парафіяни захотіли перейти з Московського патріархату до Православної Церкви України. Відтоді біля церкви приватна охорона. Люди кажуть, що храм охороняють люди у бронежилетах.

Своєю чергою, священник побоюється, що штурмуватимуть. Але люди готові були й далі боротися за свою правду без сутичок. Службу правили на вулиці, а коли стало холодно, у одній із сільських хат. Далі ж перейшли у приміщенні для бенкетів, але коли зіштовхнулися зі зневагою до Українських воїнів, терпець урвався, більше не мовчать.

Тепер ще й відомо, що священник забрав документи на перехід до Православної Церкви України, лишаються віддані Московському патріархату. Священник запевняє, що забажали парафіяни, яких нібито, не менше ніж тих, які правлять службу поза церквою. "Прихожани хахотіли. Це не я", - каже священик храму Успіння Богородиці Отець Микола.
При згадці образ, які чула про свого сина пані Надія, не може стримати сліз, але зла священнику не бажає. Натомість планує з громадою, звестИ новий храм, свій, український. На тій землі, яку сільська рада, обіцяє виділити родині героя українсько-російської війни Денису Поповичу. От тільки б дочекатися дозволу, бо документи подали більш як пів року тому.
Джерело: ТСН.ua

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...