Протидія російським дронам на фронті: Порошенко передав на фронт системи РЕБ "Ай-Петрі СВ", у розробку яких вклав 150 млн грн (відео)

Петро Порошенко профінансував розробку та виробництво новітню систему радіо-електронної боротьби "Ай-Петрі СВ". На проєкт не витрачено жодної копійки бюджетних коштів – Порошенко інвестував у цю розробку власні 150 мільйонів гривень, інформує пресслужбу "ЄС".

"Ай-Петрі СВ" – це сучасний мобільний засіб кіберзахисту, який дозволяє нейтралізувати ворожі безпілотники типу Орлан, Зала, Ланцет. Є позитивні результати і з керованими авіабомбами (КАБами).

Перша система, яка вже проходить "бойове тестування" на фронті, прикриває два артилерійські дивізіони. "І перші приклади бойового застосування більш ніж обнадійливі", – говорить Порошенко. Він повідомив, що за час використання нової системи РЕБ російським засобам ураження не вдалося наблизитися до нашої арти.

Зазвичай розробка такого комплексу триває від 3 до 8 років, але цей проєкт вдалося зробити менш як за 5 місяців. Комплекс складається з РЕБу, сучасної радіолокаційної станції, антидронового пристрою, надійного захищеного зв’язку, автономного живлення, пікапа, штабів управління.

РЕБ

"Це вже, чесно кажучи, не засіб радіоелектронної боротьби, який розповсюджує шуми у всіх смугах частот для перешкод роботі ворожих БПЛА. Це фактично кіберзброя, яка чітко перехоплює позицію управляючого БПЛА по всім видам безпілотників", – пояснює Порошенко.

5 комплексів "Ай-Петрі СВ" після навчання отримають екіпажі РЕБ 18-го Центру протидії технічній розвідці. На тренування екіпажів потрібно біля трьох тижнів.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...