Протистояння набирає обертів: Філарет пішов на різкі заходи проти ПЦУ

Почесний патріарх Філарет 28 травня підписав указ про заборону в служінні протоієрею Олександру Трофимлюку. Він замінив на посаді ректора Київської православної богословської академії предстоятеля ПЦУ Епіфанія після його інтронізації, повідомляють Патріоти України.

"За порушення присяги священика, зокрема: "...буду здійснювати служіння... вказівками духовного керівництва... У справі служіння думати не про особисту користь, а про справу Божу, благо своєї Української Православної Церкви Київського Патріархату", протоієрей Олександр Трофимлюк забороняється в священнослужінні", — йдеться в указі.

Крім управління академією, протоієрей є настоятелем Свято-Покровського храму Солом'янського району Києва. Київська єпархія після того, як ПЦУ очолив Епіфаній, залишилася у відомстві Філарета. Нещодавно громада храму висловила бажання приєднатися до ПЦУ, однак це прохання не встигли розглянути. Тому, поки протоієрей Трофимлюк фактично залишався підлеглим Філарета, патріарх заборонив йому служіння.

Протоієрей уже заявив, що вважає цей документ недійсним, тому що указ надрукований на бланку Української православної церкви Київського патріархату. "Як клірик Української православної церкви (Православної церкви України) будь-які розпорядження, опубліковані від імені УПЦ КП, вважаю недійсними", — написав він у Facebook.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...