"Протистояння": Смертельний коронавірус був передбачений Кінгом ще в 70-х роках минулого століття

Кінг згадує, що разом з медичним консультантом, вони шукали смертельний вірус для твору. До того ж, він повинен постійно мутувати, щоб у людей не встигав вироблятися імунітет, а вакцинацію необхідно робити кожні два-три роки.​

Відомий американський письменник Стівен Кінг описав вірусну пандемію, яка схожа з коронавірусом, в своєму романі "Протистояння" 1978 року. "Я продовжую примушувати людей говорити: "Ну і справи, як ніби ми живемо в історії Стівена Кінга", - говорить він. "І моя єдина відповідь на це: "Вибачте", – публікує слова письменника Telegram-канал Klymenko Time, передають Патріоти України.

Кінг згадує, що разом з медичним консультантом, вони шукали смертельний вірус для твору. До того ж, він повинен постійно мутувати, щоб у людей не встигав вироблятися імунітет, а вакцинацію необхідно робити кожні два-три роки.

Він каже, що пандемія, схожа на COVID-19, мала відбутися. На його думку, це пов'язано з розвитком туризму і подорожей, що сприяє поширенню вірусу серед широкої громадськості.

При цьому Кінг переконаний, що COVID-19 – інфекція куди менш небезпечна, ніж його супергрип "Капітан Торч". Він вважає параноєю боязнь людей заразитися, коли потрібно вічно мити руки, не чіпати обличчя, ховати взуття і знову мити руки.

Письменник наводить приклад зі свого роману, де всіх заспокоювали, що це просто грип. І коли все закінчилося, люди вмирають у спробі покинути свої міста, а дороги забиті "мертвими" транспортними засобами. Але нічого з цього не відбувається зараз, каже він.

Стівен порівнює пандемію з великою депресією, про яку йому розповідала його мати. Його ж в ці дні рятує занурення в свій власний світ, який він вважає чимось прекрасним, яке можна порівняти зі снами. Незважаючи на цілодобову ізоляцію, він знаходить чотири години на день для подорожі в свій світ. Цей талант письменник виявив у себе ще в років 7 або 8. Для нього це – загадка і хвилюючий, прекрасний досвід, особливо зараз – у період пандемії.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...