Провалив завдання: У Росії через Україну звільнили топ-розвідника (фото)

Петро Каменярів

У Росії з посади звільнили начальника 316-го розвідцентру ГУ ГШ ЗС Росії, капітана 1-го рангу Петра Каменщикова. Як повідомляє прес-служба СБУ, російського офіцера розжалували через розкриття його агентів в Україні, передають Патріоти України.

"За наявними у контррозвідки даними, керівник розвідувального підрозділу капітан 1 рангу Петро Каменщиков, незважаючи на значний авторитет і позитивні рекомендації керівництва, за очевидний провал був звільнений з займаної посади", – йдеться в повідомленні.

Спецслужби додали, що 316-й Центр російської військової розвідки знаходиться в Новоросійську Краснодарського краю.

"Його співробітники брали безпосередню участь в окупації Криму в 2014 році і спеціалізуються на проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, в тому числі забезпечують розвідувальною інформацією окупаційні російські підрозділи на сході України", – відмічено в повідомленні.

В СБУ повідомили, що Каменщиков очолював розвідувальний підрозділ з 2012 року і організував системну роботу з вербування українських громадян. Вони поповнювали агентурні мережі для збору різнопланової розвідувальної інформації, а також входили в агентурно-бойові групи для підготовки і проведення диверсійних акцій на території України.

На даний момент вирішується питання про притягнення Каменщикова та інших співробітників центру, безпосередньо задіяних в розвідувально-підривної діяльності проти України, до кримінальної відповідальності за ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Також одному з кураторів українського напрямку 316-го РЦ ГУ ГШ ЗС РФ капітану 3 рангу Олексія Аненку СБУ направила документи з підозрою про вчинення цього злочину. Отримання їм підозри підтверджено міжнародним поштовим сервісом.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...