"Провели виховну роботу": Російський тренер отримав штраф за глузування з казахської мови

Головного тренера збірної Казахстану росіянина Станіслава Черчесова було оштрафовано за жарт про казахську мову. Про це повідомив голова Казахстанської федерації футболу Аділет Барменкулов, передають Патріоти України.

Після поразки в матчі Ліги націй зі Словенією (0:1) Черчесов у відповідь на запитання журналіста, задане казахською мовою, заявив «Ти французькою зараз говориш?». Казахстанських вболівальників обурила така поведінка тренера національної збірної.

«Гумор Черчесова, звісно, виходить за межі. Я особисто переговорив з ним, пояснив актуальність та пріоритет державної мови. Ми провели з ним розмову, роботу. Йому виставлено штраф», – заявив Барменкулов.

У Казахстанській федерації футболу також зазначили, що штраф становитиме 738400 тенге (близько $1500). Черчесов очолив збірну Казахстану влітку 2024 року. Під керівництвом 61-річного російського фахівця команда провела чотири матчі, в яких зазнала трьох поразок і один раз зіграла внічию, не забивши жодного м'яча та пропустивши вісім.

Попит не падає: Названо найпопулярніші в Україні китайські авто

середа, 16 жовтень 2024, 23:25

Упродовж минулого місяця українці придбали майже 1,2 тис. легкових авто, ввезених з Китаю. Це на 8% менше, у порівнянні з вереснем 2023 року, повідомляє Укравтопром, передають Патріоти України. "З цієї кількості: нових - 911 одиниць (+3%); вживаних - 2...

Врятувала зайва вага: Росіянина знайшли після 67 днів у відкритому морі (фото, відео)

середа, 16 жовтень 2024, 22:02

У Охотському морі після тривалих пошуків було знайдено човен з трьома зниклими туристами, яких активно розшукували після їхнього зникнення на початку серпня. Одному з них вдалося вижити після 67 днів дрейфування у відкритому морі, повідомляють Патріоти...