"Провісник" кінця світу або звичайне явище: Чому блискавка вдарила в статую Христа-Спасителя

У Бразилії в Ріо-де-Жанейро блискавка вдарила прямо в статую Христа-Спасителя. Це сталося ввечері 10 лютого. Після побачених фото, які зробив бразильський фотограф, в мережі багато хто почав переживати, чи не вважається це "передвісником" катастрофи, передають Патріоти України.

Однак виявляється, що в цьому явищі немає нічого дивного чи містичного. Блискавки, що б'ють в статую Христа-Спасителя - поширене явище. Про це повідомляє Wonders of the world.

У Бразильському інституті космічних досліджень стверджують, що в цю статую щорічно вдаряє від 4 до 6 блискавок. Удари можуть повторюватися кожні 2-3 місяці. Під час сезону дощів це може повторюватися частіше.

Вся справа в тому, що статуя Христа-Спасителя знаходиться на висоті 710 метрів, на вершині граніту. Саме це і є логічним поясненням, чому в неї час від часу потрапляють блискавки. Статуя притягує блискавку попри те, що в ній є громовідвід. Він покриває верхню частину голови, а кабель тягнеться до руки.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...