"Провісник розширення війни": Росія посилює свої кібератаки на Україну, - Microsoft

Москва активізує свої кіберзусилля, щоб чинити тиск на джерела військової та політичної підтримки України як усередині країни, так і за її межами. Про це йдеться в блозі компанії Microsoft "Про проблеми",передають Патріоти України.

Генеральний менеджер центру аналізу цифрових загроз компанії Клінт Воттс закликав клієнтів готуватися до нових російських кібератаків взимку.

"По-перше, очікується продовження кібернаступу Росії на критично важливу інфраструктуру України. Ми також маємо бути готовими до того, що нещодавнє виконання російською військовою розвідкою атаки в стилі програми-вимагача, відомої як "Престиж", у Польщі може бути провісником подальшого поширення кібератак Росії за межі України", — сказано у повідомленні.

У блозі сказано, що Росія прагнутиме використовувати тріщини в народній підтримці України, щоб підірвати коаліції, необхідні для стійкості України, сподіваючись послабити гуманітарну та військову допомогу.

Також у блозі йдеться про те, що російські хакерські угруповання, пов'язані з ГРУ РФ, атакували українську енергетичну інфраструктуру ще з 2014 року.

"Після анексії Криму Росією у 2014 році IRIDIUM (хакерське угруповання, ред.) розпочало серію зимових операцій проти українських постачальників електроенергії, відключивши електроенергію для сотень тисяч громадян у 2015 та 2016 роках", — сказано в повідомленні.

У блозі Уоттса йдеться, що досі російські зусилля щодо посилення народного інакомислення — наприклад, щодо високих цін на енергоносії та інфляції в Європі — мали обмежений ефект, але вони "передбачають те, що може стати тактикою розширення майбутньої зими".

За словами Уоттса, російські оперативники намагаються просувати певні наративи в Інтернеті через державні ЗМІ та облікові записи в соціальних мережах, включаючи зусилля щодо підриву виборних посадових осіб та демократичних інститутів.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...