Провокативні світлини у чорній мереживній білизні: Художниця оголилася на єврейському цвинтарі, активісти обурені (фото)

Польська художниця та фотографка Агнешка Пшекоп, яка живе і працює у Німеччині, влаштувала провокативну фотосесію на старовинному єврейському цвинтарі міста Ченстохова, що на південному заході Польщі. Про це пише ізраїльське видання Ynet, передають Патріоти України.

На цвинтарі Ченстохова поховання розпочалося ще у XVIII столітті. До знищення європейського єврейства нацистами під час Другої світової війни там проживало понад 30 тисяч євреїв, лише 5 тисяч з яких вижили.

Фотосесію на цвинтарі між могилами Агнешка Пшекоп влаштувала у напівоголеному вигляді (чорному бікіні та пеньюарі), а фотографії виставила на своїй сторінці у Facebook.

Дослідник та співробітник Польського музею у Варшаві Кшиштоф Бейлевський ініціював у соцмережі протест проти Пшекоп і запитав її, чи почала б вона робити аналогічні фотографії на могилі своїх предків. Його допис швидко розповсюдили користувачі. Проте художниця на нього не відреагувала.

Інший активіст та працівник фонду j-negations, який займається збереженням єврейської спадщини в Польщі, Меїр Булка подав скаргу до місцевої поліції. Він звинуватив Пшекоп у образі релігійних почуттів.

За його словами, в цьому випадку прояв антисемітизму - кричущі дурість та невігластво. "Ми і влада не маємо права терпимо ставитися до таких провокацій. За них слід судити - так само, як вчинили б з людиною, якби вона влаштувала подібне на християнському цвинтарі", - сказав він.

Лише після звернення до поліції художниця видалила фотографії зі своєї сторінки. Проте активісти вимагають віддати її під суд. "Хтось вирішив, що у мертвих євреїв немає прав, але влада не повинна спускати таке на гальмах заради справедливості і щоб дати урок молодому поколінню", - заявив Булка.

"Ну відірвало стопу. І що? Я в шпиталях такі поранення у хлопців бачив, що ого!": Боєць розповів, як повернувся на фронт після важкого поранення

субота, 4 травень 2024, 8:50

Боєць батальйону ударних БпАК "Ахіллес", що входить до складу 92-ї ОШБр, Володимир з позивним "Халк" розповів "Громадському", як повернувся на війну після протезування стопи, передають Патріоти України. У жовтні 2022 року вибухом міни військовому віді...

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...