
Вчені назвали популярні продукти, регулярне вживання яких підвищує ризик раптової смерті. Як пише Daily Mail, до такої їжі відносяться білий хліб, масло, джем, фруктовий сік і шоколад, передають Патріоти України
Також в цьому списку перебувають цукровмісні напої та столовий цукор. Дослідники з Оксфордського університету попереджають, що такі продукти містять багато калорій, жирів і цукру, а також мало клітковини, чим провокують серцеві захворювання.
Вчені проаналізували дані про 116 806 осіб в Великобританії, які записували, що вони їли протягом декількох днів, а в середньому за ними спостерігали 4,9 роки.
За цей час у 4245 осіб розвинулися серцево-судинні захворювання і інфаркти або інсульти, з яких 838 закінчилися смертельним результатом.
Зі щоденників харчування були виявлені два різних режими харчування, в яких представлені улюблені жирні та солодкі продукти, які, як виявилося, пов'язані з більш високим ризиком серцевих захворювань і смерті.
На працівників в Нідерландах, і зокрема на працевлаштованих українських громадян, з 1 січня 2026 року чекає підвищення мінімальних зарплат - зростання становитиме 13-19 євро на місяць і залежатиме від робочого графіку. Також підвищаться модальні (найпо...
Амазонський гоацин — один із найдивніших птахів світу, відомий різким запахом, схожим на коров’ячий гній. Його незвичайна травна система ферментує листя, через що він вважається «найсмердючішим птахом» регіону. Саме ця особливість дозволяє йому виживат...