Прожив у старенької два роки, але потім...: В Одесі квартирант забив до смерті орендодавицю

В Одесі засудили 39-річного чоловіка, який завдав орендодавиці смертельних тілесних ушкоджень та заволодів її майном. Про випадок повідомили у поліції Одеської області, передають Патріоти України.

Подія сталася в будинку 77-річної одеситки на вулиці Світанку, де правопорушник більше двох років орендував кімнату. "Квартирант дізнався, де власниця оселі тримає гроші, а під час побутового конфлікту через те, що жінка висловила своє невдоволення появою алкоголю, яким чоловік почав зловживати, нещадно побив стареньку, відібрав у неї мобільний телефон та гроші в сумі 5000 гривень, 450 доларів та 100 євро, після чого втік. Потерпіла у важкому стані без допомоги пролежала на місці побиття кілька годин, поки її не виявили сусіди. Вони викликали "швидку" та поліцію. Лікарі госпіталізували жінку з черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, крововиливом, переломами кісток носа і щелепи та іншими тілесними ушкодженнями. Майже два тижні медики боролися за життя потерпілої, але, на жаль, від отриманих тілесних ушкоджень вона померла", - повідомили у поліції.

Оперативники до наступного дня встановили й розшукали правопорушника, який зізнався у скоєному. У чоловіка вилучили майже всі незаконно привласнені кошти, які він почав витрачати. Також поліцейські розшукали збутий ним мобільний телефон. Фігуранта правоохоронці затримали і на час слідства помістили під варту.

Правопорушнику висунули обвинувачення в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілої, та у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 121 та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України).

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Рада готує нові обмеження для водіїв: Ось кому доведеться міняти права

понеділок, 30 вересень 2024, 17:56

Схоже, народні обранці не можуть прожити довгий час без того, щоб не робити життя водіїв набагато важчим, передають Патріоти України. І вже найближчим часом в Україні очікується масштабна реформа системи отримання та заміни водійських прав, пише профіл...

Доплата самотнім пенсіонерам в Україні: Хто і як може отримати та який розмір з 1 жовтня

понеділок, 30 вересень 2024, 17:38

Самотні пенсіонери, які потребують стороннього догляду, можуть у жовтні 2024 року оформити щомісячну доплату у сумі 944 грн, передають Патріоти України. Хто має право отримати доплату. Така норма діє відповідно до Закону України Про внесення змін до де...