Прибрати людський фактор - прибрати корупцію: Українцям доведеться по-новому здавати на водійські права

Модель іспитів була розроблена на основі міжнародного досвіду.

Іспити на водійські права тепер будуть здавати по-новому. Ілюстрація: соцмережі.

Експерти урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» та ГО «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини» розробили нову модель іспитів на водійські права, передають Патріоти України.

Передбачається, що за допомогою нових правил, які усувають людський фактор, розроблена система зведе до мінімуму ризики для людського життя при здачі іспиту. Так, нова модель складання іспитів була представлена на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Також стало відомо, що модель розроблена на основі міжнародного досвіду. Розробники працювали спільно з ІТ-фахівцями та фахівцями Головного сервісного центру МВС. Вони впевнені, що нова модель таких іспитів зможе убезпечити людей, що здають іспити, від хабарів.
«Головна ідея - що майбутній водій сам «веде» себе від початку до кінця під час здачі іспитів», - розповіла менеджер проектів урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» Олеся Архипська.
Щоб мінімізувати корупційні ризики при здачі іспитів, був запропонований ряд нововведень:
Перше нововведення - запис на іспит через особистий електронний кабінет, без посередництва автошкіл. Цей інструмент вже працює, з грудня 2018 року.
Друге нововведення - це ідентифікація особистості людини, яка приходить на іспит, за допомогою технології сканування особи - на додаток до пред'явлення паспорта. Це буде гарантувати, що людина особисто прийде складати теоретичний і практичний іспити.
Третє нововведення - відео- і аудіофіксація іспиту. У разі претензій до вирішення інструктора-екзаменатора можна буде довести, були чи ні з його боку несправедливі висновки, спроби перешкоджати або сприяти успішній здачі іспиту.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...