Прибульці зробили? На Марсі виявлено гігантську діру, можливо, штучного походження

Отвір розташований на західних схилах щитового вулкана під назвою Павоніс Монс.

На Марсі виявлено гігантську діру, можливо, штучного походження. Друга версія - це продукт життєдіяльності вулкана, але дивина полягає в тому, що отвір абсолютно круглий і вертикальний. На думку вчених, він є можливо продуктом древньої вулканічної активності під поверхнею планети. Про це повідомляє Sciencealert, передають Патріоти України.

Отвір розташований на західних схилах щитового вулкана під назвою Павоніс Монс. Його райони демонструють і деякі інші геологічні особливості. Є довгі, звивисті лавові трубки, елементи розломів і великий вулканічний кратер.
Зображення було отримано орбітальним інструментом Mars HiRise. При найближчому розгляді з'ясувалося, що це один з бокових стволів вулкана. Після виверження покрівля вулканічної камери, з якої вилилася лава, провалилася, утворивши структуру, яку ми спостерігаємо сьогодні - таке припущення вчених.
Аналіз цього отвору показав, що отвір має ширину близько 35 метрів. Всередині лежать купи щебеню, які можна побачити через отвір, на глибині близько 28 метрів.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...