Прибути протягом 10 днів: В Івано-Франківську ТЦК пояснив наказ для військовозобов'язаних

Днями ЗМІ сколихнула новина про наказ Івано-Франківського ТЦК щодо необхідності усім військовозобов'язаним чоловікам прибути до військкомату у 10-денний термін з дня опублікування документа, передають Патріоти України.

Тож представники ТЦК Івано-Франківська у Facebook вирішили пояснити цей наказ "Про проведення мобілізації на території Івано-Франківської області".

"Такий наказ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження строку воєнного стану указом президента України", - наголошують у територіальному центрі комплектування та соцпідтримки.

У ТЦК заявляють, що цим наказом вони просять військовозобов'язаних прийти до військкомату для уточнення їхніх військово-облікових даних. При собі вони повинні мати військовий квиток, паспорт, медкнижку, документи що надають право на відстрочку.

Наказ Івано-Франківського ТЦК про мобілізацію

Раніше ЗМІ опублікували наказ начальника Івано-Франківського міського ТЦК Романа Плитуса, в якому зокрема йдеться й про те, що всі військовозобов’язані мають прибути в міський ТЦК у 10-денний термін. Таким чином військкомати у місті проводять загальну мобілізацію та виконують план щодо неї.

Нагадаємо, в Україні подовжили воєнний стан та мобілізацію ще на 90 днів, вони триватимуть як мінімум до 18 серпня 2023 року.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...