Прибирання дало несподівані результати: Журналіст Портников знайшов у себе в квартирі прослуховування (фото)

У квартирі, яку винаймає у Львові журналіст Віталій Портников (Еспресо, Радіо Свобода), знайшли пристрій для прослуховування. Про це повідомив народний депутат від Євросолідарності Микола Княжицький у Facebook в середу, 10 серпня, передають Патріоти України.

Княжицький розповів, що на місце викликали поліцію та СБУ, і закликав якнайшвидше відкрити справу. За його словами, СБУ приїхала не одразу. Нардеп уточнив, що знайдений пристрій - "диктофон з можливістю довго вести запис".

У коментарі Суспільному Портников розповів, що зараз СБУ проводить експертизу пристрою і що слідчі радили йому не повідомляти багато подробиць, щоб не заважати розслідуванню. За словами журналіста, він виявив пристрій випадково, коли прибирав під канапою, а інші сторонні предмети не знайшов. Портников також сказав, що не помічав за собою стеження і не знає, хто міг встановити пристрій. "Я не підозрюю нікого, я хочу дочекатися експертизи, яку проведе судмедексперт", — відповів він.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...