Причетний до розгону Майдану: Спливли скандальні дані про силовика, який побив ветерана АТО в Києві


"Беркутівець", який побив аспіранта КГУ Олександра Кирьякова під будівлею Шевченківського районного суду в Києві, також брав участь у розгоні Євромайдану. Про це повідомляє журналіст "Слідство.Інфо" Дмитро Реплянчук на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Михайло Панасенко - командир роти №1 київського полку поліції особливого призначення. У 2013-2014 роках був на Євромайдані, де виконував накази тодішнього міністра Захарченка. Політик втік з України, а силовик залишився і продовжив служити в полку. У 2015 році Панасенко пройшов переатестацію і залишився в поліції.

"У жовтні 2017 року бійці роти Михайла побили мене і затримали мого колегу під час штурму Святошинського суду. Через кілька днів після цього Михайло просив у мене вибачення і запевняв, що сталося непорозуміння. Мовляв, "пацани були на емоціях, не розрахували сил", - написав журналіст.

У лютому 2018 року Михайла підстрелили під час зіткнень біля Шевченківського суду. Тоді він став "національним героєм". Його захищав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Михайло настільки надихнув колег, ціла рота "Беркута" вийшла на мітинг під Шевченківський суд. Прямо серед робочого дня сотня співробітників поліції особливого призначення приїхали на службових бусах на політичну акцію. До речі, це сталося 20 лютого 2018. У річницю розстрілу Небесної Сотні. Рівно через чотири роки після того, як спецрота "Беркута" вбивала беззбройних людей на Інститутській", - написав Реплянчук.

Він підкреслив, що в 2020 році нічого не змінилося. Сам Панасенко так само керує бійцями, які влаштовують свавілля.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...