Причиною виключення мережі Kyivstar стала хакерська атака


Збій у роботі оператора Київстар, за інформацією ЗМІ, стався через хакерську атаку на ядро мережі.

Причиною масштабного технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора України Kyivstar стала хакерська атака на ядро мережі. Про це з посиланням на джерела компанії повідомляє IT-медіа dev.ua.

При цьому, за інформацією видання, жодних обшуків у компанії, як писали деякі Telegram-канали, немає. Ще одна проблема, з якою зіткнулися абоненти Kyivstar – неможливість перейти на іншого оператора через національний роумінг.

Як повідомили hromadske в Міністерстві цифрової трансформації, нацроумінг не працює через те, що мережа Kyivstar не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів в результаті загального технічного збою. У міністерстві наголосили, що це тимчасова проблема.

«Після вирішення поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, як надалі уберегтися від аналогічних ситуацій і захистити користувачів від несподіваних проблем зі зв'язком», – додали в Мінцифри.


Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...