Приготуватися всім? У Міноборони розповіли, чи збираються роздавати повістки через смартфони

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що в Україні розглядається можливість роздавання запрошень до ТЦК через смартфони громадян, передають Патріоти України.

"Ми хочемо пояснити суспільству, що ми запрошуємо і обговорюємо, яким чином. Тобто ми працюємо над цими технічними рішеннями, щоб це було зрозуміло і цивілізовано", - сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, в даний момент Міноборони працює над аналізом кількох баз даних від різних міністерств. Зараз йде робота над питанням, як їх використати для військового обліку громадян.

Можливість запровадження електронних повісток

В разі ухвалення законопроекту про посилення мобілізації у військовозобов’язаних громадян з’явиться новий обов’язок – зареєструвати "Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста". Така норма міститься у чинній редакції законопроекту №10378, поданого вчора до Верховної Ради.

Що собою представлятиме цей "електронний кабінет", у законопроекті не прописано, але зазначено, що цим питанням має зайнятися Кабмін, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект.

Ідея запровадити в Україні "електронні повістки" походила не від військових, але командування ЗСУ влаштує цей механізм, якщо він забезпечить стабільне поповнення війська солдатами. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Банкомат "ПриватБанку" забрав у клієнта гроші, але на рахунок їх не "поклав": Що треба знати і як діяти

неділя, 1 вересень 2024, 9:08

Клієнт ПриватБанку поскаржився, що під час поповнення рахунку через банкомат установи той забрав його гроші, але не зарахував їх. За його словами, це сталося в Івано-Франківську, передають Патріоти України. Скаргу розміщено на порталі "Мінфін". Згідно ...

Втриматися руками за щось не можливо, тіло як тріску засмоктує у небо: Люди, що опинились у епіцентрі потужних торнадо розповіли про пережите

неділя, 1 вересень 2024, 8:47

Через глобальне потепління зони цього руйнівного та моторошного атмосферного явища значно просунулися з тропіків в помірні широти, охопивши і територію України. Торнадо — стовп повітря, що обертається, який торкається землі й часто пов'язаний з основою...