"Прийдуть росіяни і будуть вбивати "уставших ат вайни": Військовий прокоментував пропозицію "домовитися із РФ" (відео)

Після президентських виборів в Україні на фронті відбулось загострення ситуації, але це не привід піти на поступки ворогу.
Позивний "Дим". Фото: скріншот з відео.

Мир на Донбасі можливий тільки після нашої перемоги і коли звільнимо свої території. Про це у коментарі розповів військовий ЗСУ, в минулому боєць Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор" із позивним "Дим", передають Патріоти України.

За його словами, після президентських виборів в Україні на фронті відбулось загострення ситуації. "Спрогнозувати, коли противник почне відкривати масивний вогонь неможливо. Раніше це було зранку або ввечері, зараз можна чекати кожної хвилини. Незрозуміло, що відбувається в Луганді і Дирі. Люди там поставлені на край виживання, живуть впроголодь. Якщо в 73% українців є бажання жити так само — не питання, хай живуть, але я зброї не здам і відступати не буду. Чого б мені це не коштувало. Ми на своїй землі, це територія України, полита кров'ю моїх побратимів, з ким я товаришував і їв з одної тарілки. Люди гинуть кожного дня, кращі з найкращих. І просто перестати стріляти?", - дивується військовий.

За його словами, перемовини з ворогом на своїй території повинні тривати не довше кулеметної черги, як сказав головнокомандувач УПА Василь Кук. "Не питайте про толерантність. Вони не будуть питати коли прийдуть до мене в домівку, вони просто будуть вбивати. Я знаю цих людей, бо 12 років працював на туристичних лайнерах в кацапурії. Я бармен-баріста. Знаю 4 іноземні мови. Ми для них люди другого сорту. Вони постійно нам завидували,— от ви хахли живете! Пробачте, ми встаємо в 4-ій ранку, вправляємося з хазяйством, потім йдемо на роботу, ввечері приходимо і ще щось робимо. А там день починається в 10-ій ранку і зі стакану. І ці всі Алтай, Буряти — ви бачили в якій дирі вони живуть? Там на вулицях багнюка, туалет в хаті. Вони приїхали сюди і вигнати їх можна тільки силою зброї", - каже армієць.

На його думку, домовленості з агресором нічого не варті, оскільки Росія грубо порушує міжнародне право. Зокрема, не виконує резолюцію Міжнародного трибуналу ООН з морського права, який зобов'язав РФ віддати кораблі і полонених моряків назад в Україну.

"В Кремлі кажуть, що трибунал ООН для них не авторитет. Хай згадають себе, коли 1981 року радянський підводний човен С-363 сів на мілину в територіальних водах Швеції. Шведи вже хотіли його брати штурмом, але віддали разом з екіпажем назад в СРСР", - розповідає він.

Каже, за Володимира Зеленського на президентських виборах в армії голосували тилові частини, або ті які не на "нулі". "Нехай тепер вмиються тим, за що вони голосували. Все знову стало ясно. 25% нація, а все інше — населення. Зі своєю потребою поїсти, побухати і посношатися вони не бачать і на 2 роки вперед. Не можна бути шоуменом і стати президентом країни. Петро Олексійович не золотий, але все ж ідею національного відродження він міг довести до логічного кінця. Дивімося правді в очі, ми живемо в пострадянській країні. Тут нема таких людей, які б прийшли до влади і все за нас зробили. Ми все когось чекаємо, когось вимолюємо. Та ми не Росія, нам цар не потрібен. Козаки вибирали собі гетьмана і так само його скидали", - зазначає "Дим".

"А тим громадян, які "усталі ат вайни" хочу сказати, - якщо ви так усталі на своїх диванах, офісах і курортах, то поміняйте нас тут будь-ласка. Ми трошки відпочинемо і знову повернемося. Поки 20-ти річні хлопці, які виросли на цій війні, захищають ваші дупи, ви там наживаєте якісь капітали. Тут на Донбасі я побачив на власні очі, що це все нічого не вартує. Люди жили, враз прийшла орда і всі тікали, покидаючи автомобілі, будинки і майно. Подивіться на Сирію. Що заважає кацапам зробити тут те саме? Ми заважаємо, свідомі люди, які тримають зброю і не пускають цю погань далі. Якщо ви будете так активно уставати від війни, вона прийде у вашу хату. А потім не питайте, чому червоний чобіт відкриває ваші двері і комісар тягне за волосся вашу доньку", - обурюється військовий.

Джерело: Gazeta.ua

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...