Прийшла з перевіркою: У відомому монастирі на Тернопільщині раптово померла жінка

ЗМІ стали відомі подробиці загадкової смерті 42-річної працівниці Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, яка днями прийшла з колегами для перевірки Богоявленського монастиря, але так і не змогла її провести, повідомляють Патріоти України.

В соцмережах цьому випадку приписують частку містицизму, мовляв, жінка, представниця держзаповідника, яка прийшла перевіряти монастир раптово померла на його території не випадково. В соцмережах дописувачі кажуть, що жінка начебто сказала щось негативне на адресу чорниць. Але цього не підтверджує ні поліція, спростовує це і керівник держзаповідника.

Ситуацію прокоментували представник відділу комунікацій поліції Тернопільщини Андрій Василик та директор держзаповідника Василь Ільчишин. "Мав місце факт смерті жінки. Вона раптово померла у монастирі. За попередньою інформацією, була природня смерть. Є інформація, що це трапилось під час обстеження монастиря", - повідомив Андрій Василик.

Своєю чергою, керівник заповідника Василь Ільчишин каже, що з’явилося багато фейків щодо обставин смерті колеги. "По-перше, це була не перевірка Мінкульта. Це була наша внутрішня перевірка, оскільки цей комплекс споруд є на балансі заповідника", - каже очільник заповідника.

За його словами, рік тому в цьому монастирі закінчився договір оренди і зараз триває судовий процес. "З боку користувача є низка порушень земельного, пам’ятко-охоронного, будівельного законодавства. Відповідно, ми маємо всі ці моменти з’ясувати. Це вже був третій чи четвертий раз, коли ми прийшли до монастиря. Ніяких конфліктних ситуацій не було. Ми цивілізовано приходили щотижня та звіряли стан пам’яток та охоронної зони", - каже Василь Ільчишин.

Про день смерті співробітниці він каже наступне: "В той день, коли сталась трагедія, наші працівники прийшли до монастиря. Представники монастиря сказали зачекати їхнього адвоката, після чого будемо працювати. Конфліктів не було, наші працівники тихо чекали їхнього адвоката, щоб проводити візуальне обстеження. Це була навіть не перевірка, а візуальне обстеження стану пам’ятки і охоронної зони цих пам’яток. Коли чекали адвоката – сталася раптова смерть співробітниці. Як виявилось, у неї було хворе серце. Не було такого, щоб з нашого боку хтось провокував, чи з боку представників монастиря".

Джерело: ТСН.ua

"Нове покоління виглядатиме зовсім інакше": Вчені змоделювали, як життя на Марсі змінить зовнішність людей (фото)

неділя, 8 вересень 2024, 17:44

Після заяв Ілона Маска про те, що він хоче доставити землян на Марс менш ніж за 10 років і побудувати там місто, експерти почали думати про те, як Червона планета вплине на організм людини. Адже життя в умовах марсіанської гравітації протягом тривалого...

Вражає мозок: У Китаї виявили новий вірус

неділя, 8 вересень 2024, 16:53

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він здатний вражати мозок. Про це повідомляє Live Science, передають Патріоти України. Патоген отримав назву вірус водно-болотних угідь (WELV), вперш...