Прийшло кілька десятків людей: Загиблого на Донбасі воїна 30-ї ОМБр провели в останню путь у Житомирі (відео)

Поховали героя на Смолянському військовому кладовищі.

Сьогодні, 22 березня, в Житомирі відбулась церемонія прощання з бійцем 30-ї окремої механізованої бригади Олексієм Золіним, загиблим 19 березня ввечері в Попаснянському районі Луганської області. Про це йдеться в сюжеті місцевого телеканалу СК1, повідомляють Патріоти України.

Поховали героя на Смолянському військовому кладовищі. Попрощатися прийшло кілька десятків людей. Журналісти зазначають, що напередодні міська рада через коронавірус попросила всіх охочих вшанувати героя зробити це, не виходячи з дому.

Олексій Сергійович Золін народився 11 липня 1984 року в Житомирі. Навчався в загальноосвітній школі №7, після школи вступив до Технологічного коледжу. У 2002-2004 роках проходив строкову службу в 95-й окремій аеромобільній (на той час) бригаді. 31 січня 2015 року його мобілізували до Збройних сил України, служив у 13-му окремому батальйоні 95-ї бригади. У 2017 році його було демобілізовано, але на початку 2018-го він підписав контракт і продовжив служити в лавах 95-ї ОДШБр, а пізніше - 30-ї ОМБр. Загинув увечері 19 березня 2020 року в Попаснянському районі Луганської області від смертельного кульового поранення, завданого снайпером найманців РФ. У нього залишилися батько (підполковник запасу, учасник бойових дій, учасник АТО), мати, сестра і дочка.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...