Прикарпаття - на першому місці: Де в Україні найвища смертність від коронавірусу

За принципом статі та віку в структурі померлих переважають чоловіки.

У Міністерстві охорони здоров'я оприлюднили офіційні дані про те, в яких областях України найвища смертність від коронавірусу. Про це повідомив Центр громадського здоров'я при МОЗ, передають Патріоти України.

"Показник летальності, що перевищує середній по Україні, зареєстровано в таких областях: Івано-Франківська (5,8%); Кіровоградська (4,6%); Львівська (3,3%); Сумська (3,9%); Хмельницька (6,1%); Чернігівська (8,0%); Полтавська (3,0%)", - наголошується в повідомленні.

За принципом статі та віку в структурі померлих переважають чоловіки - 146 осіб (56%) та люди у віці від 50 років (85%).

70,5% померлих від ускладнень COVID-19 мали серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легенів, неврологічні хвороби чи ожиріння.

У 34% померлих з супутньою патологією було відразу кілька захворювань. 90% померлих - це люди старше 50 років з супутніми захворюваннями.

Станом на 30 квітня в Україні зареєстровано 261 випадок смерті від ускладнень, викликаних COVID-19. Показник смертності склав 0,62 на 100 тис. населення. Летальність - 2,5%.

Серед померлих людей від коронавірусу - 16 медичних працівників, 75% з них старше 60 років.

В середньому від появи симптомів до смерті пацієнтів з COVID-19 проходило 13 днів, а з моменту госпіталізації до смерті - 7 днів.

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...