Прихований маєток та безліч ресторанів: Стало відомо, якою нерухомістю володіє Михайло Поплавський (фото, відео)

Михайло Поплавський – народний артист, депутат та колишній ректор Київського національного університету культури і мистецтв. На дострокових виборах до Верховної Ради він очолив список "Аграрної партії", яка не пройшла у парламенту нового скликання, повідомляють Патріоти України.

27 серпня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України розпочало щодо Михайла Поплавського кримінальне провадження. Йдеться про можливе недостовірне декларування нардепом 8-го скликання – підозрють, що він не вказав у декларації житловий будинок площею 1 067 метрів квадратних. Нерухомість 24 нагадає, що відомо про елітні маєтки "співочого" екс-ректора.

Що треба знати про Михайла Поплавського?

Вперше народним депутатом Поплавський став у 2002 році (висувався від виборчого округу у Кіровоградській області). Тоді ж він був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності. Протягом 2002–2005 років Поплавський був членом депутатських фракцій "Єдина Україна" та "Трудова Україна".

У 2014 році він знову вирішив йти до парламенту як нардеп-самовисуванець по одномандатному округу на Черкащині. Тоді на парламентських виборах Поплавський увійшов до депутатської групи "Воля народу". У 2019 році нардеп вирішив повторно брати участь у позачергових парламентських виборах – тепер від "Аграрної партії".

Нерухомість славнозвісного ректора

У декларації Поплавського вказана інформація лише про одну скромну квартиру на Позняках у Києві,площею 75,8 метрів квадратних. Також колишній ректор задекларував декілька земельних ділянок, загальною площею майже 4 гектари.

Проте, як з’ясували журналісти Bihus.Info, у Поплавського є заміський будинок у Бортничах під Києвом, площею понад 1000 квадратних метрів, не відображений у його декларації. Окрім того, на ділянці є власна сауна та приватне озеро.


Журналісти знайшли незадекларований будинок Поплавського на Google-картах

У розслідуванні йдеться про те, що ділянку орендує проректорка Київського національного університету культури і мистецтв Наталія Гайсинюк, а сам будинок записаний на її 71-річного батька Анатолія Капелюшного. Проте місцеві мешканці підтверджують, що фактичним власником цього майна є саме Михайло Поплавський.

Сам же Поплавський регулярно викладає фотографії на тлі цього будинку у своїх офіційних акаунтах в соціальних мережах Facebook та Instagram з хештегом "дім".


Кандидат у депутати постійно публікує фото з хештегом "дім"

Зазначимо, що за зверненням юристів, Національне агентство із запобігання корупції пообіцяло перевірити декларацію кандидата у депутати Михайла Поплавського.

Скандал з Поплавським щодо землі біля КНУКіМ

Відомо, що Михайло Поплавський тривалий час був ректором Київського національного університету культури і мистецтв (КНУКіМ). Журналісти програми "Наші гроші" запевняють, що нардеп забудував елітним житлом ділянку, яку виділили під будівництво навчальних корпусів і гуртожитку для студентів.

Розслідувачі показали, що адреса будівлі Київського національного університету культури і мистецтв, яка називалася "приміщенням для навчання студентів", на вулиці Щорса, 36-В, насправді є житловою висоткою, в якій мешкають люди, наближені до Поплавського.


Понад три гектари землі виділили університету для будівництва гуртожитків

Так, двокімнатну квартиру у будинку має Мирослава Володимирівна Поплавська. Такі самі ініціали у племінниці Михайла Поплавського, працівниці юридичного відділу Київського національного університету культури і мистецтв. Також у переліку власників нерухомості є прізвища, ідентичні прізвищам ректорів та викладачів КНУКіМ.

Проте, самого нардепа і екс-ректора Михайла Поплавського у переліку власників нерухомості на Щорса, 36-В немає.

Розслідування про нерухомість Михайла Поплавського: дивіться відео

Кандидат у депутати Михайло Поплавський також є власником декількох ресторанів. Цю інформацію він особисто не приховує – фото опубліковані на його офіційному сайті. Так, "співочий" екс-ректор володіє мережею ресторанів "Батьківська хата", "Кропива", "Вареники" та інші.

Джерело: 24 канал

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...