Приховують щось набагато серйозніше? Капітану ЗСУ "впаяли" тюремний термін за звинуваченням у порушенні в гауптвахту

Щоправда, у 2018 році офіцер вже відбував покарання протягом 2 місяців на гауптвахті за втечу зі служби.

Капітана ЗСУ за самовільне залишення військової частини засуджено до 3 років і 1 місяця позбавлення волі. Про це інформують Патріоти України із посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону.

Богунський районний суд м. Житомира підтримав позицію прокурора і визнав військовослужбовця винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини без поважних причин тривалістю понад один місяць в умовах особливого періоду).

Встановлено, що кадровий військовий однієї з військових частин, яка дислокується у Житомирі, в квітні 2019 року, маючи на меті ухилитись від конституційного обов`язку пов`язаного із захистом Батьківщини, без дозволу відповідних командирів та начальників залишив територію військової частини та проводив час за власним розсудом. "На злочинний шлях, до речі, капітан-прогульник став повторно - у 2018 році офіцер вже відбував покарання протягом 2 місяців на гауптвахті за втечу зі служби", - йдеться в повідомленні.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...