"Приклад справжнього командира": Режисер Сеітаблаєв розповів про дзвінок військових з полку "Азов"

Український актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв поділився історією, коли йому подзвонив заступник командира полку "Азов", який перебуває на заводі "Азовсталь" в Маріуполі. Цю історію він розповів в прямом ефірі програми "Сніданок з 1+1", передають Патріоти України.

Чоловік згадав, що одного разу вночі йому прийшло повідомлення з невідомого номеру з текстом: "Ахтеме, дозвольте до вас звернутися. "Калина". Режисер уточнив, що не знав, хто такий "Калина", але вже чув цей позивний.

"Я написав відповідь, що так, звичайно, чекаю. Мені подзвонили. Дійсно, це був боєць, заступник командира полку "Азов", - згадав Ахтем.

"Калина" попросив поспілкуватися зі співвітчизником, студентом-медиком, який зараз знаходиться в Маріуполі, робить операції пораненим військовим і цивільним.

"Ми поговорили з Асаном, так звати цього медика-студента. За п'ять хвилин Асан сказав: "Дякую, я пішов робити наступну операцію". Ми поговорили трохи з "Калиною", і потім я всю ніч не спав. Це для мене приклад справжнього командира та справжніх побратимів", - додав Ахтем Сеітаблаєв.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...