Прикордонники можуть вимагати в українців, які виїжджають за кордон, документи з ТЦК: Що треба знати

Правила перетину кордону України чоловіками віком від 18 до 60 років не змінилися, але прикордонники можуть вимагати додаткові документи, які б підтверджували право на виїзд. Про це представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив 31 грудня в коментарі "BBC News Україна", передають Патріоти України.

Видання зазначає, що в соціальних мережах останнім часом з'явилося більше скарг на те, що чоловіків, які раніше безперешкодно перетинали кордон (наприклад, багатодітні батьки чи люди з інвалідністю), перестали пропускати без документів із ТЦК.

"Є правила перетину кордону, вони незмінні. Але зважаючи, що почастішало використання підробок, то йдеться про посилення контролю", – сказав Демченко.

Прикордонник має право на свій розсуд вимагати додатково до звичайного пакету документів військово-облікові документи з ТЦК, які підтверджують, що в людини справді є відтермінування від мобілізації або її звільнено від призову, вказав представник Держприкордонслужби. "Це може бути витяг із протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку або запис про відстрочку у військово-облікових документах", – додав він.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...