Прикордонники врятували пораненого жителя окупованого Шахтарська, який утік від російських найманців (фото)

Окупанти відібрали документи в українця, який їхав у Маріуполь, і відкрили вогонь на ураження, коли той утік із їхнього блокпоста.

Чоловік дістав поранення, коли тікав від бойовиків. Фото: Фейсбук.

18 травня проросійські бойовики відібрали документи у 33-річного жителя окупованого Шахтарська, який переїжджав на постійне місце проживання в Маріуполь, а потім відкрили вогонь по українцю, коли той намагався втекти. Про це повідомив у Facebook штаб операції Об'єднаних сил (ООС), передають Патріоти України.

Інцидент стався на блокпості збройних формувань РФ на дорожньому коридорі "Новоазовськ – Покровськ – Талаківка – Маріуполь". За даними штабу ООС, бойовики під час співбесіди з чоловіком звинуватили його у зраді і пригрозили, що передадуть його "працівникам МДБ".

"Залишившись наодинці в приміщенні, громадянин України здійснив утечу. Помітивши чоловіка, який біг у бік контрольованої урядом території, проросійські найманці, незважаючи на загрозу для життя та здоров'я багатьох інших цивільних осіб, які очікували на перетин лінії розмежування, відкрили по ньому вогонь на ураження", – йдеться в повідомленні.

Діставши поранення, українець вийшов на автодорогу сполученням Жовтень – Гнутове, де його помітив водій автомобіля, який доправив пораненого на КПВВ "Гнутове". Прикордонники Донецького загону надали потерпілому домедичну допомогу та поінформували медиків і поліцейських.

"Чоловіка з пораненнями руки і попереку доставлено до одного з лікувальних закладів Маріуполя. Життю потерпілого нічого не загрожує. Для з'ясування всіх обставин події з громадянином працюють представники правоохоронних органів", – заявили у штабі ООС.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...