Прикраса спального району: Харківський мурал визнали найбільшим в Україні (фото)

Мурал намалювали троє харківських художників - Анастасія Худякова, Сергій і Ксенія Калмикови.

Харківський мурал-триптих на Олексіївці, який прикрашає фасади трьох будинків, став найбільшим муралом в Україні, передають Патріоти України.

Рекорд був зафіксований 22 грудня на проспекті Людвіга Свободи, 58. Загальний розмір зображення склав 1375, 74 кв. м. Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. Висоту малюнка заміряли геодезисти за допомогою тахеометра. Точність вимірювання відстаней - 2 мм.
Мурал намалювали троє харківських художників - Анастасія Худякова, Сергій і Ксенія Калмикови. Робота у них зайняла близько 3-х тижнів. Готовий малюнок з'явився на фасі кількох будинків в кінці жовтня 2019 року.
«Висування на рекорд - це дуже приємно, тому що дуже багато було вкладено і моральних, і фізичних сил. Це була важка робота, але цікава», - сказала художниця Ксенія Калмикова.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...