Прикрив собою іншого хлопця: Президент відзначив маленького харківʼянина за сміливість (відео)

Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою взяли участь у церемонії відзначення учасників акції "Діти-рятувальники — герої війни". Цю акцію проводить Держслужба з надзвичайних ситуацій. Вона відбувається вперше. Учасниками акції стали юні українці, які здійснили подвиг рятівника під час повномасштабної війни Росії проти України. Про це повідомив Офіс президента, передають Патріоти України.

"Війна забрала в наших дітей дитинство. Їм довелося швидше стати дорослішими. Сьогодні мав честь зустрітись і нагородити тих, хто попри свій юний вік має величезну сміливість. Далеко не всі дорослі здатні робити те, що зробили вони, щоб допомогти іншим. Їхні історії справді вражають і надихають", — написав Володимир Зеленський.

Серед лауреатів — 12-річний Гліб Бондаренко з Харкова. Перебуваючи на дитячому майданчику під час ворожого обстрілу міста касетними бомбами, Гліб закрив собою молодшого хлопця, чим урятував йому життя. Сам рятівник був поранений у праве плече, праву легеню, передсердя, лікарі не одразу змогли дістати осколок. Зараз хлопець разом із мамою перебуває на лікуванні у дитячому хірургічному відділенні клініки "Шаріте" в місті Берлін.

"Цього року планував вступати до харківського "Кадетського корпусу", а згодом — до Національної академії Служби безпеки України", — розповів про Гліба Бондаренка голова держави.

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...