Прикривав побратимів, навіть отримавши поранення: у ЗСУ розповіли про подвиг десантника, який загинув за Україну

У боях за Україну на Харківщині загинув командир відділення підрозділу снайперів 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України, молодший сержант Володимир Перепелиця. Перед смертю він встиг врятував життя командиру роти, а також підірвати танк противника, коли той намагався підійти на небезпечну для підрозділу відстань. Про подвиг військового розповіли у Facebook Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, передають Патріоти України.

Зазначається, що завдяки йому група снайперів залишилася на своїх позиціях, зберегла свою боєздатність та продовжила успішно знищувати ворожу піхоту, що наступала.

У ДШВ ЗСУ також розповіли, що влучним снайперським вогнем Перепелиця подавлював натиск рашистських військ, прикриваючи побратимів, які витягували з поля бою поранених військовослужбовців. Також загиблий Герой здійснював корегування вогню артилерії, що дало змогу знищити декілька танків та особовий склад противника – ворожі колони так і не дійшли до позицій основних сил українських підрозділів.

Навіть отримавши важке поранення, військовий продовжував прикривати побратимів снайперським вогнем. "За проявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість під час відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, командир відділення підрозділу снайперів молодший сержант Перепелиця Володимир Іванович представлений до звання – Герой України (посмертно)", – йдеться у повідомленні.

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...