Прикидалися "громадською організацією": У Дніпрі затримали банду, яка тримала в рабстві 50 людей (фото)

Правоохоронці в Дніпрі затримали чотирьох зловмисників, які тримали в трудовому рабстві п'ятдесят осіб. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в четвер, 11 січня, передають Патріоти України.

Зазначається, що четверо мешканців Дніпра організували протиправну схему вербування громадян для утримання їх у трудовому рабстві. Учасники групи вербували на вокзалах внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених громадян, які не мали постійного місця проживання.
Шляхом обману запрошували їх до так званого "реабілітаційного центру", який функціонував під прикриттям громадської організації. Обіцяли безкоштовне житло, харчування та працевлаштування.
Натомість людей заселяли в будинок із неналежними умовами. Змушували їх безоплатно працювати на важких сільськогосподарських і будівельних роботах.

Підозрювані відбирали у громадян документи та засоби зв'язку. Якщо завербовані намагалися самостійно покинути місце утримання, учасники групи здійснювали на них психологічний тиск і погрожували застосувати силу. Під час обшуків на території будинку перебувало 50 осіб - їх було звільнено. Вилучено чорнові записи, телефони, автомобілі. Зловмисникам повідомили про підозру за фактом вербування та переміщення людей з метою трудової експлуатації. Чоловіків затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...