Прилетіли більше трьох мільярдів років тому: Вчені вперше знайшли неспростовні докази космічного походження життя на Землі

В горах Махонджва в Південній Африці, у вулканічних відкладеннях віком понад три мільярди років, були виявлені частинки позаземної органічної речовини, повідомляють Патріоти України з посиланням на Sciencealert.

"Це вперше, коли ми знайшли фактичні докази наявності позаземного вуглецю в земних породах", - пояснив астробіолог Френсіс Уестолл з Національного центру наукових досліджень Франції.

За словами вчених, відкриття в Південній Африці може послужити підтвердженням теорії, що разом з метеоритами на Землю могли бути занесені окремі органічні форми.

Так, у вулканічному родовищі Josefsdal Chert дослідники виявили шар породи товщиною 2 міліметри, що відрізняється двома аномальними ознаками. Аналіз показав, що 3,3 мільярда років тому порода містила два органічних речовини, з великою ймовірністю, неземного походження.

За запевненням вчених, в Африці знайдені найстаріші зразки космічного матеріалу з усіх коли-небудь знайдених на Землі. Одна з хімічних сигнатур нагадала ту, що зустрічається у фрагментах давніх метеоритів з органічними сполуками, інша - поєднання нікелю, хрому та заліза - є нехарактерною сумішшю для порід і вчені припускають її "космічне" коріння.

"Важко уявити собі катаклізм, який залишив би як органічну речовину, так і приватні мінерали в такому тонкому осадовому шарі", - зазначили вчені.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...