Примусово-добровільно: У Харкові вчителів змусили працювати кур'єрами під час канікул

Серед освітян – чимало пенсіонерів, і роботу соціальних служб вони виконували безоплатно.

У Харкові вчителів змусили працювати кур'єрами під час канікул. Фото: Новый Вариант.

Чиновники Київського району Харкова змусили вчителів під час канікул ходити по квартирах і вручати електронні проїзні квитки Е-ticket пенсіонерам. Вчителі обурені таким ставленням до своїх колег. Але публічно протестувати проти наказу чиновників не наважилися, тому що не хочуть проблем, повідомляють Патріоти України із посиланням на місцеве видання "Коментарі.Харків".

Серед освітян – чимало пенсіонерів, і роботу соціальних служб вони виконували безоплатно. Для тих пільговиків, яких не застали вдома, на під'їздах розклеїли оголошення, що Е-ticket можна отримати в школі №166 "Вертикаль".

Також зазначається, що вчителів і лікарів не мають права залучати до тих функцій, які не належать до їхніх професій. Однак через мовчання їх постійно використовують у таких заходах. "Вперше чую про це. Я вивчу питання, у чому річ. Департамент освіти до видачі Е-ticket не має ніякого відношення", – повідомила директорка департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

Заступниця міського голови з питань охорони здоров'я та захисту населення Світлана Горбунова-Рубан пояснила, що освітяни розносили квитки добровільно й у вільний від роботи час.

"А кого використовувати? Люди вимагають Е-ticket цієї ж миті. Ми багато чого робимо безкоштовно. Це називається волонтерством. Тому ми просимо вчителів. Звісно, задоволення мало. Але є розуміння, що це потрібно зробити", – прокоментувала вона.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...