"Принцеса з автостоянки": 18-річна красуня, котра вчилася грати в теніс на вулиці, сенсаційно виграла US Open (відео)

Емма Радукану

У ніч на неділю, 12 вересня, в присутності 24 тисяч уболівальників на стадіоні Артура Еша у Нью-Йорку відбувся сенсаційний жіночий фінал US Open із загальним призовим фондом 57,5 млн доларів, зазначають Патріоти України.

У вирішальному протистоянні зійшлися 19-річна кривдниця Еліни Світоліної (а ще Наомі Осаки, Анжелік Кербер і Аріни Соболенко) Лейла Фернандес (73-я ракетка світу) з Канади і 18-річна британська тенісистка Емма Радукану (150-а), яка народилася в… Канаді.

Перший в історії фінал серії «Великого шолома», в якому зустрілися представниці Канади та Великобританії (батько Фернандес — еквадорець, мати — філіппінка, а у Радукану тато — румун, а мама — китаянка), завершився перемогою Емми Радукану в двох сетах — 6:4, 6:3.

18-річна сенсація Відкритого чемпіонату США, що почала виступи в Нью-Йорку… з кваліфікації, заробила 2,5 млн доларів і стала наймолодшою чемпіонкою на «Шоломах» з 2004 року, коли росіянка Марія Шарапова у 17-річному віці виграла титул на Уїмблдоні. Більш того, Радукану — перша за 44 роки британська тенісистка, яка стала чемпіонкою турніру «Великого шолома» (в 1977-му Вірджинія Уейд, яка була присутня на фіналі в США, перемогла на Уїмблдоні).

До речі, перемога на US Open дозволить юній британці, котра тренуватися в дитинстві з батьком на автостоянці поруч з їхнім будинком, піднятися в рейтингу WTA на 127 (!) позицій і влаштуватися на 23-му місці, Лейла Фернандес, яка заробила за вихід до фіналу 1,25 млн доларів, тепер 27-а ракетка світу.

До речі, Емма Радукану зовсім нещодавно влаштувала фотосесію для журналу Vogue.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...