Природа пожартувала: Жінка народила дітей... два рази за місяць

Мешканка Бангладешу народила близнюків з перервою майже в місяць. 20-річна Аріфа Султана народила сина наприкінці лютого, але через 26 днів вона знову відчула біль, і її відвезли до лікарні, передають Патріоти України.

Лікарі виявили, що жінка має дві матки, і що вона все ще вагітна. За допомогою кесаревого розтину Аріфа народила дочку та ще одного сина. Обидві дитини повністю здорові, хоча й недоношені.

Аріфа Султана, яка проживає в сільській місцевості країни, народила свою першу дитину в лікарні медичного коледжу в місті Кхулна. Через 26 днів вона поскаржилася на біль у шлунку і 21 березня 2019 року жінку привезли до лікарні Ад-дін в районі Джессора.

"Коли пацієнтка приїхала, ми зробили їй ультразвук і виявили, що вона носить близнюків. Ми були сильно шоковані й здивовані. Я ніколи раніше не стикалася з таким", – сказала доктор Шейла Поддар гінеколог, яка робила кесарів розтин.

За словами лікарки, пані Султана та її чоловік "дуже бідні", і вона "ніколи не робила ультразвук раніше", навіть перед першими пологами. 20-річну жінку та її новонароджених дітей виписали з лікарні 25 березня через чотири дні після пологів.

Дві матки

Сінгапурський гінеколог доктор Крістофер Енг каже, що подвійна матка зустрічається не так і рідко.

"Якщо ви пройдете обстеження заздалегідь, то дуже просто помітите наявність двох маток. Але очевидно, що у цьому випадку люди були із сільської місцевості і тому не мають доступу до ультразвукового сканування", – каже він.

Сама Аріфа Султана каже, що дуже рада поповненню сім'ї, але переживає, що троє дітей підірвуть і без того мізерні фінанси сім'ї. Її чоловік – чорнороб, і заробляє близько 95 доларів на місяць.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...